вівторок, 21 листопада 2017 р.

Місячник шкільної бібліотеки



       Одне з найголовніших завдань сучасної школи – якісна підготовка дітей до життя. Тому і напрямки діяльності бібліотеки в умовах упровадження нових освітніх стандартів значно осучаснені.
        В школі №3-колегіумі приділяється особлива увага роботі бібліотеки як інформаційно-методичного центру, осередку формування нової особистості через книгу.
          Шкільні бібліотеки долучаються також до пошуку ефективних шляхів розв’язання проблеми соціального здоров’я школярів. Бібліотеку завжди називали аптекою душі, місцем, де лікують словом та книгою.
     У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя» у НВК «Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3–колегіум» проводилися різноманітні цікаві і змістовні заходи, в яких реалізовувався творчий підхід. Серед них: інформаційна виставка «Найбільша радість у житті – здоров’я та чудова книга», виставка-перегляд «Зігріє душу слово поетичне», книжкові виставки «Шлях до здоров’я», «Історія: погляд із сьогодення», «Козацька держава», «Нам жити та пам’ятати» (до Дня визволення України від фашистських загарбників), інформаційні години: «Твої помічники в навчанні», «Каталоги та картотеки»,  книжковий бібліоподіум «Книга мудрий добрий друг», мистецька акція «Казка в гості завітала», віртуальні виставки: «Пізнаємо світ разом»,  «Книги з країни Дитинства», бібліотечна година «Вміння бути здоровим».
        По-особливому було цікаво першокласникам: нові відчуття, нові зустрічі, нові враження. Після екскурсії до шкільної бібліотеки та посвяти в читачі з врученням медалей «Юний читач», відбулися подорожі-екскурсії до центральної дитячої бібліотеки. Учні 1А класу дізналися багато нового про українську книгу,  стали учасниками цікавої літературної гри «Читати-це здорово».  Колегіанти 1Б класу  зустрілися з найулюбленішими книжками, казковими героями, подорожували по «Книжковій країні». Всі погодилися, що  читати - це круто, а захоплююча зустріч дитини із книгою здатна запалити в ній вогник любові до читання .  Цікаво пройшла зустріч колегіантів 7Б класу з сучасною книгою у центральній  бібліотеці ім.
 О .Журливої,  де було проведено бібліотечний калейдоскоп «Сучасний світ української книги», екскурсії до типографії «Тясмин».       
       Захоплююча зустріч дитини із казкою здатна запалити в ній вогник любові до читання. Так, проведена у рамках місячника шкільних бібліотек театралізована вистава на новий лад «Свято казкових героїв» стала яскравою подією для всіх колегіантів: і тих, хто був безпосередньо задіяний у цьому театралізованому дійстві, і тих, хто із захопленням його спостерігав.
      В осучасненій діяльності  бібліотек, робота шкільної бібліотеки безпосередньо пов’язана з усіма засобами впливу на творчу, інтелектуальну, емоційно чуттєву сферу дитини й несе в собі унікальні можливості збереження цілісності людської особистості, її духовного збагачення, а  найважливіше, щоб кожна шкільна бібліотека стала центром збереження здоров’я та осередком формування здоров’язберігаючої компетентності учнів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар