неділю, 23 червня 2019 р.

Дитячий письменник Богдан Чалий

24 червня
українському дитячому письменнику
Богдану Йосиповичу Чалому
виповнюється 95 років
від дня народження.

У Богдані Чалому живуть - нероздільні один від одного - письменник, людина, громадянин. Письменник талановитий... Людина найсердечніша... Громадянин істинний, натхненний високим патріотизмом!.. (А. Алексін)

Богдан Чалий добре знайомий юним читачам як автор книги "Сто пригод Барвінка та Ромашки". Поклавши в основу свого твору усні перекази про польову квітку барвінок, яка за допомогою чарівної сили стає хлопчиком Барвінком, Богдан Чалий створив нового казкового героя.
Барвінок та його друзі: добра і мила дівчинка Ромашка, коник Дзвоник - головні герої циклу казок "Сто пригод Барвінка та Ромашки".
Веселі, поетичні віршовані казки Богдана Чалого давно полюбилися маленьким дітлахам. Та й не дивно. Адже у них автор розповідає про щиру дружбу та відданість, про взаємовиручку, про перемоги відважного Барвінка та його друзів над злими темними силами.
Письменник у казці лишається незмінним у своєму прагненні виховувати в юних серцях почуття полум'яної любові до рідної Вітчизни.

Казка для мене з дитинства,
як хліб і вода, як дихання.
Богдан Чалий

Казки Богдана Чалого перекладені багатьма мовами світу.
У 1974 році на XIV конгресі Міжнародної ради по дитячій та юнацькій літературі Богдану Чалому за казку "Барвінок і весна" присуджено почесний диплом імені Ганса Крістіана Андерсена.

Немає коментарів:

Дописати коментар