понеділок, 11 квітня 2016 р.

Тиждень дитячого читання



      У березні щорічно напередодні весняних канікул стартує Всеукраїнський Тиждень дитячого читання. Книга крокує поряд з людиною все життя . Від вмілого  спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання  формуються навички успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві,  будується подальше життя людини. А саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям, які в майбутньому можуть стати великими вченими, винахідниками, письменниками.
   З метою заохочення учнів до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання підростаючого покоління засобами книги в школі №3-колегіум проводиться Тиждень дитячого та юнацького  читання. 
     Під час Тижня читання  в колегіумі відбувся вернісаж дитячої творчості «Сторінками  улюблених казок»; віртуальні виставки: «Класична література-«підручник життя», «Книги з країни дитинства», «Чарівний світ енциклопедій»; книжкові виставки та тематичні полички: «Герої улюблених книг», «Дивосвіт скарбів книжкових», бібліофреш «Спілкуйся з книгою, як з другом».
      Тиждень читання — чудова нагода для учнів подарувати бібліотеці книги. Літератури було подаровано багато, тому в фойє школи діяла виставка  «Подаровані книги для бібліотеки».
      Літературний калейдоскоп «Подорож книжковим містом» зацікавив колегіантів сучасними виданнями популярної книги.
       Цікаво для колегіантів пройшла  і подорож-екскурсія до центральної дитячої бібліотеки, де діти зустрілися не тільки з її величністю Книгою, а й проявили себе в конкурсах та іграх.
       Відбувся цього тижня і обласний конкурс «Найкращий читач України – 2016». Представляла місто Смілу на конкурсі колегіантка Скорик Ганна, учениця 7-А класу, де  стала фіналісткою та нагороджена дипломом.
        Такі тижні читання дозволяють  створити неповторну атмосферу в школі, коли учні із захопленням та задоволенням долучаться до участі в організації та проведенні цікавих конкурсів, вікторин, книжкових виставок, вернісажів творчості.  Це  своєрідна акція,  яка  спрямована на  популяризацію  читання  серед  дітей, пропаганду надбань української та світової літератури, створення позитивного іміджу бібліотеки, завдяки якому читачі поспішають на зустріч із книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар