понеділок, 10 квітня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання



       З метою формування читацької культури, стимулювання інтересу до читання, підвищення інтелектуального та духовного потенціалу учнів, посилення ролі книги в освітньому процесі з 27 по 31 березня в колегіумі пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
        Тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих,  хто любить читати, дні веселих пригод і  нових літературних відкриттів.
        Цьогоріч тиждень читання у школі-колегіумі  пройшов під гаслом «Бажаєш бути успішним – читай!». Тиждень  був наповнений зустрічами з найулюбленішими книжками, казковими героями, літературними подорожами,  вікторинами,  різноманітними  акціями,  презентаціями,  класичною музикою.
       Розпочався тиждень з виставки книг «Подарована художня література»( в рамках акції «Подаруй бібліотеці книгу»). Учні 3-Б класу відвідали центральну дитячу бібліотеку, де була проведена бібліотечна година «Слався величайся, зіркою гори, українська книжка серед дітвори». Колегіанти не тільки дізналися багато нового про українську книгу, а й стали учасниками цікавої літературної гри та згадали правила поводження з книгою.
     Весняна зустріч з прекрасним відбулася і в колегіантів 4-А класу. Діти завітали на концерт, який підготували учні музичної школи №1, де звучала не тільки музика, а й поетичні твори (спільно з центральною дитячою бібліотекою). Захоплююче пройшло театралізована казка-пригода на новий лад «Троє поросят», яке підготували учні 2-Б класу. Учасники не тільки вміло перевтілилися в казкових героїв, а й відкрили свої унікальні артистичні таланти.
      Колегіанти познайомилися і з віртуальними виставками: «Книги з країни Дитинства», «Світ енциклопедій». Учасники виставок – презентацій  «Скарби книжкового дивосвіту», «Царство української книги» рекламували свої улюблені книги, «Хіт-парад улюблених дитячих журналів».  Учні старших класів показали свої знання в літературному калейдоскопі «Книга збирає друзів».
   Такі тижні читання дозволяють  створити неповторну атмосферу в школі, коли учні із захопленням та задоволенням долучаться до участі в організації та проведенні свят, цікавих конкурсів, вікторин, виставок.  Це  своєрідна акція,  яка  спрямована на  популяризацію  читання  серед  дітей, пропаганду надбань української та світової літератури, створення позитивного іміджу бібліотеки, завдяки якому читачі поспішають на зустріч із книгою.
              



Немає коментарів:

Дописати коментар