середу, 14 лютого 2018 р.

"Тореадори з Васюківки" - найкраща українська книжка для дітей


Вчителі зі шкіл Болгарії, Греції, Литви, Іспанії, Польщі та Португалії обрали найкращі книжки для дітей у кожній європейській країні. Результати оприлюднили у вигляді мапи Європи, де кожній країні відповідає її найкраща книга.
Найкращі книжки для дітей: літературна мапа Європи
Найкращою дитячою книжкою в Україні було визнано повість Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки".

«Тореадори з Васюківки» це пригодницька повістьв якій розповідається про веселі та кумедні  пригоди двох нерозлучних товаришів – Павлуші і Явищо мешкають у селищі Васюківка.
Васюківські "тореадоризавжди мають благородні наміриале через брак досвіду і знаньна   жальіноді потрапляють у прикрі ситуаціїНерозлучні друзіобмірковуючи вчинкивміють   усвідомити помилки й намагаються їх не повторюватихоча відразу ж вигадують і здійснюють нову "авантюру". Тому читачі з цікавістю довідуються про пошуки незнайомця з тринадцятої квартиризйомки в кінопро допомогу хлопців під час рятування рідного села від стихійного  лихапро викриття двох місцевих "шпигунів". У цих хлопців завжди море фантазіїбезліч   цікавих ідей і задумівІнколи ці задуми втілювалися не так, як планували товариші. Ох, і діставалось тоді хлопчакам! Проте, попри їхні витівки, і рідні, і друзі люблять їх. Герої книги дивують і радують нас своєю кмітливістю, винахідливістю, надзвичайною активністю і життєрадісністю, добротою своїх сердець.
"Святе це діло дружба. Той, хто на все життя збереже друга дитинства, той щасливий. Бо найбільше ти людина, коли щось робиш для друга!" 
                                           Всеволод Нестайко

Немає коментарів:

Дописати коментар