неділю, 9 вересня 2018 р.

Грамоти вчитися завжди знадобиться


Міжнародний день грамотності — це символ досягнень усього людства. Адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. На сьогоднішній день, за даними ООН, у світі налічується близько 4 мільярдів грамотних людей. Хоча представникам різних поколінь ще є до чого прагнути.
Дослідження показують, що на сьогоднішній день у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 100 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. Але найсумніше, що навіть ті представники цивілізованих країн, які відносяться до числа грамотних, не відповідають цьому званню. Це свято звертає увагу і на цю проблему. Крім того, світова громадськість намагається підняти престиж грамотності.
Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.
Для того, щоб грамотно говорити й писати потрібно попрацювати над собою. «Грамотним не народився, а навчився», – каже наша народна мудрість. І це абсолютно справедливо. Справді: грамотними не народжуються. Ними стають. Стають у результаті цілеспрямованої, наполегливої та систематичної роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар