вівторок, 6 листопада 2018 р.

Місячник шкільної бібліотеки


         Становлення української державності, побудова громадянського суспільства, інтеграція України у світове та європейське співтовариство передбачають орієнтацію на Людину, її духовну культуру й визначають основні напрями виховної роботи з молоддю, та модернізації навчально-виховного процесу. Тому і напрямки діяльності шкільної бібліотеки в умовах упровадження нових освітніх стандартів значно осучаснені.
      Сьогодні шкільна бібліотека має виконувати не лише традиційну функцію забезпечення інформацією учасників навчально-виховного процесу. Вона покликана сприяти розвитку творчості, моральності, духовності шкільної молоді через книгу.
     У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку  дитини» у НВК «Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3–колегіум» проводилися різноманітні цікаві і змістовні заходи, в яких реалізовувався творчий підхід. Серед них: інформаційна виставка «Криниця мудрості людської - чудова книга», виставка-перегляд «Минувше все, лиш слово не мине, книжкові виставки «Україна - козацька держава», «Від книжки до творчості», «Нам жити та пам’ятати» (до Дня визволення України від фашистських загарбників), інформаційні години: «Твої помічники в навчанні», «Бережи книгу»,  бібліопікнік «Я прочитаю казку» (Казки В. Сухомлинського), година пам’яті «Трагедія Бабиного Яру», мистецька акція «Шедеври маленьких талантів», віртуальна виставка  «Книги з країни Дитинства», година мужності «Подвиг українського війська»(спільно з центральною бібліотекою ім.. Журливої),  година зустрічі «Поетична осінь».
        По-особливому було цікаво першокласникам:  нові зустрічі, нові враження. Відбулися екскурсії до шкільної бібліотеки та посвята в читачі з врученням медалей «Юний читач». Учні 4-Б класу дізналися багато нового про українську книгу,  стали учасниками зустрічі з сучасними українськими поетами, артистами.  Колегіанти 10 класу  не тільки побували на зустрічі з смілянськими поетами, а й  читали написані власноруч твори.
    Захоплююча зустріч дитини із казкою здатна запалити в ній вогник любові до читання. Так, проведена у рамках місячника шкільних бібліотек театралізована вистава за казками Василя Сухомлинського стала яскравою подією для колегіантів перших класів.
      В осучасненій діяльності  бібліотек, робота шкільної бібліотеки безпосередньо пов’язана з усіма засобами впливу на творчу, інтелектуальну, емоційно чуттєву сферу дитини й несе в собі унікальні можливості збереження цілісності людської особистості, її духовного збагачення, розвитку творчої особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар