понеділок, 13 лютого 2017 р.

15 лютого - День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів

Минають дні, ідуть роки.
Життя листки перегортає.
А біль Афгану - навіки,
В душі чомусь не замовкає...

Складний шлях від миру до війни, але ще складніший - шлях назад. 28 років тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану. Таким чином закінчилась більш ніж дев`ятирічна військова інтервенція Радянського Союзу в сусідню державу. Захищати революцію у «братській» країні 1979 року були направлені понад 150 тисяч українців. Більше трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими. Уже вдома, від ран і хвороб  померли більше 4 тисяч українських «афганців». Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. 
Їм випало жити - так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому. Вони пройшли пекло війни Афганістану, вони не поповнили списки загиблих, вони і є тією пам'яттю, що пише історію.
В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам афганських подій.

Немає коментарів:

Дописати коментар