середу, 8 лютого 2017 р.

Семінір-практикум для шкільарівних бібліотек



    З кожним роком зростає роль інформації в суспільному житті. Недарма існує вислів: «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Тому сьогодні шкільна бібліотека має виконувати не лише традиційну функцію забезпечення інформацією учасників навчально-виховного процесу. Вона покликана сприяти розвитку творчості, моральності, духовності шкільної молоді; створювати умови для самоствердження кожної дитини, забезпечення її потреб у особистісному зростанні. Перед бібліотекою стоїть важливе завдання: виховати у дітей шанобливе ставлення до книги, сформувати стійку мотивацію  до читання. Це вимагає від бібліотекарів зосередження на реалізації інноваційних підходів до організації роботи шкільної бібліотеки.
 25 січня в НВК «Загальноосвітній школі №3-колегіумі» відбувся міський семінар-практикум  шкільних бібліотекарів міста.
 Привітала учасників директор школи Тетяна Анатоліївна Карло.  
 Першою частиною семінару була презентація роботи колегіуму та бібліотеки, яку представила Олена Іванівна Золотоверха, заступник директора з методичної роботи. Відбулася і жива, емоційно забарвлена, цікава зустріч з героями книги Джоан Ролінг «Гаррі Поттера». Колегіанти показали уривок  з книги на англійській мові.
         Обговорювались і актуальні проблеми бібліотечної роботи, аналіз та ефективне вирішення певних завдань.
         Зокрема була детально розкрита тема «Портфоліо як засіб фіксації, накопичення та оцінки індивідуальних досягнень особистості» завідувачем бібліотеки школи№3-колегіуму Полівенко Любов Дмитрівною та практична робота в Інтернеті з портфоліо в «SlideBoom».
  Такі семінари-практикуми не тільки розширюють коло професійних знань бібліотекарів, а й допомагають оволодіти передовим досвідом, виробити критичне ставлення до своєї роботи, здійснювати пошук нових форм і методів, розвивати творчу ініціативу – це одна із особливостей бібліотечної справи на сучасному етапі, тому що діяльність бібліотеки виявляється, перш за все, у її багатофункціональності, виконуючи не лише традиційну функцію інформаційно-методичного центру, але й є осередком  культурного, духовного, творчого життя педагогічного, учнівського та батьківського колективів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар