понеділок, 27 вересня 2021 р.

Казково-фантастичний світ Роальда Дала


13 вересня - 105 років від дня народження Роальда Дала (1916-1990), валлійського письменника норвезького походження, Роальд Дал - автор романів, повістей, новел, оповідань, написаних як для дорослих, так і для дітей, зокрема казково-фантастичних творів та творів у жанрі фантастики жахів. Його найвідомішими творами є: «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «Матильда», «Відьми», «Докори» та «ВДВ (Великий Дружній Велетень)». За сюжетами його книжок знято культові кінофільми «Віллі Вонка і шоколадна фабрика» у 1971 році (рімейк «Чарлі і шоколадна фабрика» у 2005 році), та анімаційний Незрівнянний містер Фокс, «Ґремліни», та ще декілька.
Розповіді письменника – це завжди чарівні історії з неочікуваними персонажами, від чиїх витівок та пригод просто неможливо відірватися.

«Чарлі і шоколадна фабрика» – захоплююча книга про кумедного хлопчиська з бідної сім'ї – Чарлі Бакете. Він шалено любить шоколадні цукерки, але батьки можуть подарувати їх синові тільки один раз на рік. Одного разу, хлопчик випадково потрапляє на екскурсію по шоколадній фабриці, після чого з ним починають відбуватися неймовірні пригоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар