понеділок, 27 вересня 2021 р.

Міжнародний день миру

 21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру. День, коли кожен має замислитись над ціною миру, його важливістю для жителів всієї планети.
Для деяких з нас мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, наші діти ходять до школи. Там, де підвалини суспільства міцні, безцінний дар миру може ніким особливо і не помічатися.
Проте для дуже багатьох людей у сучасному світі цей дар - не більше ніж казкова мрія. Вони живуть в кайданах атмосфери нестабільності та страху. Для них-то в основному і існує цей день.
У 1982 році Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.
ООН використовує святкування Дня миру, для залучення уваги до своєї різнобічної роботи в підтримку миру і для того, щоб спонукати окремих людей, групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.
На жаль, нинішній День миру затьмарює наша спільна біда - тривають бої на Сході України, гинуть люди, серед них є і наші земляки. Мрія кожного українця, щоб вже нарешті настав мир, щоб більше ніколи не проливалася кров на українській землі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар